Redesign Heritage

 

De Protestantse Gemeente te Glanerbrug is op 1 januari 2018 ontstaan uit een vereniging van de Hervormde Gemeente te Glanerbrug en de Gereformeerde Kerk van Glanerbrug. De gemeente is lid van de Protestantse Kerk van Nederland. Het gebouw staat bekend om haar toren en het dak. Het gebouw ligt aan een centrale weg. Door de vorm van de toren en de weg heb ik de geometrische vormen bedacht. 

 

Doel van het gebouw: toekomstbestendigheid

 

"Connection - connectie en verbinding met elkaar maar ook de functie die in connectie staan met het geloof en connectie in de ruimtes met de entree (loper) die leidt naar de centrale weg van Glanerbrug (hart van Glanerbrug)"

 

Functies

  • Kerkelijke diensten (centrale zaal) consistorie (glazen box)
  • Concerten en theater (centrale zaal, met bovenverdieping)
  • Workshops (aparte ruimte)
  • Koffie momenten / ontmoetingstuin (aanbouw)

 

Een warm verwelkomend gevoel, ook die een kerk nastreeft. Dit versterkt het karakter en de functie van het gebouw en zo trekken ze ook meer klanten die zich "thuis gaan voelen" in de ruimte.

 

De vele functies kregen een eigen plek, waardoor helderheid en overzicht is ontstaan. Het gebouw is geschikt voor eigentijds, multifunctioneel gebruik en een plaats van samenkomst voor kerk en maatschappij.

 

Herbestemming 

Herbestemming van leegstaande panden: De kracht van multifunctionele ruimtes

In ons nieuwste project hebben we een leegstaande kerk herbestemd, met als doel een plek te creëren die de gemeenschap samenbrengt. We geloven dat het van groot belang is om oude, historische gebouwen een nieuwe invulling te geven. Door deze ruimte multifunctioneel te maken, bieden we verschillende functies aan die de sociale cohesie bevorderen en nieuwe mogelijkheden creëren voor zowel cultuur als samenwerking.

De kerk is niet langer alleen een historische plek, maar een bruisend centrum voor kunst, cultuur, werkplekken en ontmoetingen. Door verschillende functies te combineren, brengen we niet alleen een gebouw tot leven, maar ook de gemeenschap eromheen. Dit project benadrukt hoe belangrijk het is om creatief na te denken over de toekomst van leegstaande panden en ze te transformeren in waardevolle, dynamische ruimtes die een positieve impact hebben op de omgeving.

Flexibele ruimtes

Om toekomst gericht te ontwerpen, moet je aan veel detail denken. Daarom heb ik bij dit project flexibele ruimtes bedacht, zodat er meerdere functies kunnen plaats vinden.